DE MAKERS

Lucas van der Hut

Tekstschrijver / Producent

 

Lucas van der Hut (originele script en liedteksten) volgde in zijn jonge jaren cursussen aan de Kleinkunstacademie en de Toneelschool in Amsterdam.

 

In de jaren die volgden speelde hij in het amateurcircuit vele rollen in musicals en operettes, waaronder Mr Carnes Oklahoma!, Hertog/Dr. Carrasco De Man van La Mancha, Soevorin Tsjechov, Paul Foxtrot, Pa Brink En nu naar bed, Hogepriester Jesus Christ Superstar, Venerik De Engel van Amsterdam, De Fransman Claes Compaen, Raoul de Gardefeu La Vie Parisienne, Conte Carnero Der Zigeunerbaron, Rechter Trial by Jury, John Styx Orpheus in de Onderwereld en Senator Dell’Acqua Eine Nacht in Venedig.

 

Als schrijver maakte hij samen met componist Michel Mudde de MusicalOpera Oscar (2011), de kinderopera Rattenkwaad (2013) en de kameropera Louis Couperus – De Leugen als Noodzaak (gepland voor 2023). Met componist Frederic Voorn schrijft hij aan de Grand Opera Diaghilev, waarvan de eerste acte in 2016 in première is gegaan. De samenwerking met componist Frank Geisink voor Bovenkamers luidt zijn debuut als schrijver en producent in het professionele circuit in.

 

Meer informatie: website Stichting MusicalOpera.

Frank Geisink

Componist

 

Op 1 november 1989 is Frank geboren in Oostzaan, een dorp onder de rook van Amsterdam. Hij begon op zijn achtste met pianolessen en speelde als kind mee in de musicals "Elisabeth" (1999-2001) en "The Sound of Music" (2005) bij Stage Entertainment. In 2011 studeerde hij af aan de theateropleiding van het ROC Tilburg. Hierna heeft hij als zanger, muzikant en entertainer gewerkt in diverse shows en theatervoorstellingen. Ook speelde Frank diverse rollen in musicals.

 

Frank schreef de muziek voor verschillende theaterproducties: de jeugdmusicals Het Geheim van de Grote Gatenkaas en Gulliver! en de musical Claes Compaen, die in 2019 in première ging. Op dit moment werkt hij aan de nieuwe Nederlandse musical Bovenkamers, die in mei 2022 in première zal gaan in Amsterdam met in de hoofdrollen o.a. Ellen Evers en Tony Neef.

 

Frank is één van de vaste dirigenten van het landelijk bekende Popkoor Prestige en is hij als muzikaal supervisor verbonden aan de musicalproducties van het Zaanlands Lyceum en de musical Follies van Stephen Sondheim. Tussen 2008 en 2019 voerde hij de muzikale leiding over de jeugdkoren van Bel Canto Oostzaan en per 2015 was hij ook muzikaal leider van de musicalgroep aldaar. Hij was muzikaal eindverantwoordelijk voor de producties Oliver! (2016), de Nederlandse première van Andrew Lippa’s The Addams Family (2017), The Wiz (2018) en Claes Compaen (2019).

 

Meer informatie: website Mister Melody Entertainment.

Stef Heijnen-Bakker

Uitvoerend producent

 

Stef volgde lessen kostuum- en decorontwerp van Lenn Aartzen aan Akademie Vogue, waar hij in 2019 zijn diploma Theatervormgeving behaalde. Zijn passie voor vormgeving is op jonge leeftijd ontstaan door het bezoeken van themaparken zoals Phantasialand, 'Disneyland' en ‘Efteling', die je op theatrale wijze je meenemen naar een andere wereld. Vanuit deze passie is hij architectuur gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij in 2013 zijn diploma behaalde. 

 

Als decorontwerper werkt hij sinds 2012 op het Zaanlands Lyceum, en heeft daar voorstellingen zoals de musicals Tarzan, We Will Rock You en Grease gemaakt. Voor musical Aida (2016) heeft hij een nominatie ontvangen voor Amateur Musical Award in de categorie Beste Decor.

Stef was in 2019  verantwoordelijk voor de vormgeving van de nieuwjaarsshow ‘Art of Music’ met Henk Ummels, ‘’Afgesloten’ de musical (NBN Entertainment, Sem Konijn) en musical Claes Compaen (Bel Canto, Oostzaan). Op dit moment werkt hij aan dansvoorstelling ‘Roodkapje’ (kostuumontwerp), musical ‘Boekenwurm’ (decorontwerp) beiden van het Spinoza Lyceum en musical ‘Carpe Noctem’ van het Zaanlands Lyceum die in juni 2020 in het Zaantheater te zien is geweest. 

 

“Mensen doormiddel van vormgeving meevoeren naar een nieuwe wereld en ze laten ontsnappen aan de werkelijkheid is zo ontzettend gaaf om te doen! Vandaar mijn motto: ‘Reimagine. Theater. Stories’.”

 

Meer informatie: website HB Staging.

Robert Stoop

Muzikale leiding

 

Robert werd op 1 augustus 1975 geboren in De Rijp.

Hij volgde in de jaren negentig de hoofdvakstudies elektronisch orgel, zang klassiek en muziektheater aan het Alkmaars conservatorium. Na zijn studie werd Robert begeleidend pianist aan hetzelfde conservatorium.

 

In de jaren die volgden heeft hij zich meer en meer gespecialiseerd in het maken van arrangementen voor orkesten en koren. Hiernaast is hij actief als repetitor en begeleidend pianist bij professionele musicals.

Zo werkte Robert mee aan onder andere Soldaat van Oranje, Het Hemelbed en Jesus Christ Superstar door Stageholding.

Ook geeft hij zang- en pianoles en treed hij regelmatig op als piano-entertainer.