DE MAKERS

Foto: Aafke Brinkhuijsen

Lucas van der Hut

Tekstschrijver / Producent

Lucas van der Hut (originele script en liedteksten) volgde in zijn jonge jaren cursussen aan de Kleinkunstacademie en de Toneelschool in Amsterdam.

 

In de jaren die volgden speelde hij in het amateurcircuit vele rollen in musicals en operettes, waaronder Mr Carnes Oklahoma!, Hertog/Dr. Carrasco De Man van La Mancha, Soevorin Tsjechov, Paul Foxtrot, Pa Brink En nu naar bed, Hogepriester Jesus Christ Superstar, Venerik De Engel van Amsterdam, De Fransman Claes Compaen, Raoul de Gardefeu La Vie Parisienne, Conte Carnero Der Zigeunerbaron, Rechter Trial by Jury, John Styx Orpheus in de Onderwereld en Senator Dell’Acqua Eine Nacht in Venedig.

 

Als schrijver maakte hij samen met componist Michel Mudde de MusicalOpera Oscar (2011), de kinderopera Rattenkwaad (2013) en de kameropera Louis Couperus – De Leugen als Noodzaak (gepland voor 2023). Met componist Frederic Voorn schrijft hij aan de Grand Opera Diaghilev, waarvan de eerste acte in 2016 in première is gegaan.

 

De samenwerking met componist Frank Geisink voor Bovenkamers luidt zijn debuut als schrijver en producent in het professionele circuit in.

Foto: Aafke Brinkhuijsen

Frank Geisink

Componist

Frank Geisink begon op zijn achtste met pianolessen en speelde als kind mee in de musicals "Elisabeth" (1999-2001) en "The Sound of Music" (2005) bij Stage Entertainment.

 

In 2011 studeerde hij af aan de theateropleiding van het ROC Tilburg. Hierna heeft hij als zanger, muzikant en entertainer gewerkt in diverse dinnershows en (kinder)theatervoorstellingen. Ook speelde Frank diverse rollen in musicals en muziektheaterproducties waaronder: Radames (Aida), Gaston (Beauty and the Beast), d'Artagnan (3 Musketiers), Ren (Footloose) en Billy Crocker (Anything Goes). Voor laatstgenoemde rol werd Frank in 2011 genomineerd voor een Amateur Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol.

 

Van 2008 tot 2019 was hij dirigent van de jeugdafdeling van Bel Canto Oostzaan en sinds 2015 was hij ook muzikaal leider van de musicalgroep aldaar. Hij had de muzikale supervisie over de musicals Oliver! (2016), de Nederlandse première van Andrew Lippa’s The Addams Family (2017), The Wiz (2018) en componeerde de muziek voor de meest recente musical: Claes Compaen (2019).

 

Op dit moment is Frank dirigent bij het landelijk bekende Popkoor Prestige en is hij als vocal coach verbonden aan de musical 'Carpe Noctem' van het Zaanlands Lyceum. 

Foto: Aafke Brinkhuijsen

Stef Heijnen-Bakker

Regie / Uitv. Producent

Stef Heijnen-Bakker volgde lessen kostuum- en decorontwerp van Lenn Aartzen aan Akademie Vogue, waar hij in 2019 zijn diploma Theatervormgeving behaalde. Zijn passie voor vormgeving is op jonge leeftijd ontstaan door het bezoeken van themaparken zoals Phantasialand, 'Disneyland' en ‘Efteling', die je op theatrale wijze je meenemen naar een andere wereld. Vanuit deze passie is hij architectuur gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij in 2013 zijn diploma behaalde. 

 

Als decorontwerper werkt hij sinds 2012 op het Zaanlands Lyceum, en heeft daar voorstellingen zoals de musicals Tarzan, We Will Rock You en Grease gemaakt. Voor musical Aida (2016) heeft hij een nominatie ontvangen voor Amateur Musical Award in de categorie Beste Decor.

Stef was in 2019  verantwoordelijk voor de vormgeving van de nieuwjaarsshow ‘Art of Music’ met Henk Ummels, ‘’Afgesloten’ de musical (NBN Entertainment, Sem Konijn) en musical Claes Compaen (Bel Canto, Oostzaan). Op dit moment werkt hij aan dansvoorstelling ‘Roodkapje’ (kostuumontwerp), musical ‘Boekenwurm’ (decorontwerp) beiden van het Spinoza Lyceum en musical ‘Carpe Noctem’ van het Zaanlands Lyceum die in juni 2020 in het Zaantheater is te zien. 

 

“Mensen doormiddel van vormgeving meevoeren naar een nieuwe wereld en ze laten ontsnappen aan de werkelijkheid is zo ontzettend gaaf om te doen! Vandaar mijn motto: ‘Reimagine. Theater. Stories’.”